Среща в МИЕТ

Уважаеми колеги,
Членове на УС, Консултативен съвет и членове на НБС

Днес 12.10.2011 г. имах среща в МИЕТ в дирекция Икономическа политика.На срещата се дискутираха въпроси от следните теми:
1. Предстоящото възлагане на определени функции на НБС.
2. Предстоящото райониране на шест планови региони на страната. Това ще доведе до промени в данъчното облагане на малките фирми, които са на патентен данък. Трябва да се побърза с промените в НКПД за да се актуализира списъка в ЗОДФЛ с патентен данък. Осъвременяването на този данък трябва да доведе до намаляването му в големите областни градове.
3. Изясняване на проблема с ДДС за резервните части които се влагат в гаранционните ремонти в гаранционен срок. Това е сериозна пречка за бизнес средата в бранша.
4. Натиск от Европейски фирми към техните представители за промени в гаранционните срокове. Среща с дирекция “Защита на потребителите” в МИЕТ. НБС е партньор на МИЕТ в Отрасловия съвет на това министерство, което ни дава възможност за промени във взаимоотношенията ни с тази дирекция.
5. В ЗБУТ има клаузи и отговорности, които са еднакви както за големи заводи така и за малки и средни сервизи. Трябва да се търси всякаква възможност за промяна в отговорностите на малките и големите субекти в икономиката.
6. Наредбата за касовите апарати да бъде преразгледана в духа на облекчаване за малките фирми.
7. В ЗЗП да се преразгледат гаранционните срокове и стойностите на глобите така че да не убиват малкия сервиз. Наредба 16-130 да бъде актуализирана.
8. Да се допълни и актуализира централния регистър за бранша, който да дава пълна представа за икономическото и техническо състояние.

Уважаеми колеги, необходимо е Вие да представите предложения по тези и предложени от Вас мнения и препоръки за предстоящите разговори.Изпратете Вашите предложения до една седмица за да има възможност УС да изработи позиция по темите.

12.10.2011 г. С уважение: Д. Лулчев
София / председател УС НБС СЕБТ/

РР. Изпратете Вашите предложения на nbs_set@mail.bg
За консултации по темите на тел: 02 9456751 – 0887272650 – 0892455431 – 087628337
Скайп. dimibul

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.