Правила       Потребител
ПРАВИЛА

ПРАВИЛА

За организиране, попълване и ползване на базата данни на НБС СЕБТ със схеми, сервизни описания, дъмпове, сервизни бюлетини и др.

 

І

Базата данни е раздел от електронния сайт на НБС СЕБТ и отговорност за съдържанието, доколкото нарушава фирмени и авторски права, носи УС на НБС СЕБТ, както и екипът от членове на НБС, осъществяващ попълването /ъплоуд/.

Право за ъплоуд се дава на редовни членове на НБС от сайт-администратора, съгласувано с Комисията по развитие на сайта. Всеки сътрудник, придобил това право, се задължава да не влиза в администраторския панел на ФОРУМА и не прави промени на настройките. Неговите права се ограничават в рамките на БАЗАТА ДАННИ.

 

ІІ

КАЧВАНЕ /ЪПЛОУД/

1. Избира се точния раздел / Тип устройство/ за конкретната информация.

2. Производител се попълва на латиница с главни букви и точното наименование. Когато се отнася за група /пр. КИТАЙСКИ ШАСИТА/ може и на кирилица.

3. Модел и Шаси се попълва на латиница с главни букви, без тирета и интервали /с цел коректна работа на търсачката/. Когато няма информация за едно от двете се поставя средно тире /-/.

4. Рейтинг се попълва по 6-тобална с-ма както следва:

* схема лошо качество.

** схема добро качество.

*** сервизно описание лошо качество.

**** сервизно описание добро качество.

***** едно от горните + дъмп.

****** едно от горните + дъмп + сервизен бюлетин.

5. Състав се попълва с възможно най-изчерпателна информация. Попълването на състав е трудоемко /вади се от сервизната документация/ но впоследствие става едно от най-голямите предимства на базата при ползване на търсачката.

6. Всички по-горе данни могат да се редактират и изтриват. Всеки сътрудник има тези права само върху данните които, той е качил. Сайт-администратора следи за правилното и коректно попълване и има тези права върху всички данни.

7. На първо време да се качват по редки схеми, описания, бюлетини и се избягват тези които ги има свободно и навсякъде в нета. Да не се качва информация която нарушава фирмени и авторски права.

 

ІІІ

СВАЛЯНЕ /ДАУНЛОУД/

Право на сваляне на файлове имат всички редовни членове на НБС СЕБТ. Влизане в базата става с потребителско име и парола, същите като във форума. Търсенето може да се извършва както по модел и шаси, така и по която и да е от ИС, тунер, ТХО или друго в състава на изделието. При ползване на търсачката излиза помощна информация улесняваща търсенето. Ползване на информация от базата е само за членове на НБС СЕБТ. Предоставяне на личната парола, както и информация от базата на лица извън съюза се счита за грубо нарушение на правилата за конфиденциалност и съответния нарушител се лишава от достъп до базата. Нека не забравяме че базата е дело на екип от доброволци и да уважаваме техния безкористен труд.

 

Потребителски панел